ONZE VISIE

Wij geloven dat ieder mens alle eigenschappen en vaardigheden bezit om zijn of haar leven tot een succes te maken. Door individuele omstandigheden zijn vaardigheden soms niet ontwikkeld of niet sterk genoeg hier zullen wij ons samen op richten.

Een nieuwe start in een nieuwe solide omgeving waarin alle fundamenten van “het gezin” reeds zijn gelegd.

Waar jij mag meegroeien en bouwen aan een nieuw leven vol kansen vanuit een stevige basis. Een dagelijkse structuur en vastigheid waar jij je kan ontplooien en met al je eigenschappen een leven kan leiden waar elk mens recht op heeft. Een plek waar je nog te ontwikkelen eigenschappen de kans krijgen om sterk te worden. Waar je fouten mag maken en leert hoe je daarvan sterker wordt.

Een omgeving waar je rust en duidelijkheid vind en waar je er mag zijn, waar ook je minder sterkere kant tot uiting mag komen om je persoonlijke balans op orde te brengen.

Kernwoorden

Zelfregulering

Bij Lorem Ipsum zien wij zelfregulering als het belangrijkste gereedschap om regie te hebben over je eigen leven. Het zorgt dat je inzicht hebt op je eigen handelen en ontwikkelen. Zelfregulatie zorgt voor meer doelgericht leven en leren. Mensen met een goede zelfregulering zijn meer instaat de wereld te filteren en een keuze te maken waar zijn hun aandacht aan geven.

Zelfregulatie is alleen mogelijk als er rust ervaren wordt. Voor veel van onze cliënten zal rust niet de basis zijn die zij tot op heden hebben ervaren. Onze eerste stap in begeleiden is dan ook rust creëren. Rust op alle vlakken, mentaal, sociaal en in praktische zaken. Zelfregulatie is niet iets wat aangeboren is, jonge kinderen zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Zelfregulatie is een vaardigheid die je moet ontwikkelen en trainen als een spier. Gebruik je deze niet verslapt hij. Zelfregulatie wordt in de vroege ontwikkeling getraind door opvoeding en onderwijs, dit zorgt ervoor dat het werkgeheugen verbetert en je instaat bent om verschillende taken en de voorwaarden hiervoor aan elkaar te verbinden. Lorem Ipsum zal zich dan ook in de start periode richten op het versterken van de zelfregulatie. Zodat de cliënt meer inzicht krijgt op zijn of haar situatie en als volgende stap hier stukje bij beetje regie over te nemen.

Onze visie - Lorem ipsum - Zelfregulering

Regie

Regie is in onze ogen niet alleen ‘ik kan het zelf’ maar vooral ik kan het aan, ik kan het overzien en ik kan keuzes maken. Belangrijk is dat de cliënt ook de regie heeft wanneer hij of zij om hulp vraagt. “Help me ik kan het niet alleen” is een prachtig voorbeeld van eigen regie van een cliënt. Wanneer je bewust om hulp vraagt verkrijg je toch de regie over de uitkomst. Terwijl als je het zelf doet en faalt een gevoel van machteloosheid zult ervaren.

In de kleine doelstellingen geeft deze regie een goed beeld in welke mate de client verantwoordelijkheid kan dragen, inschatten en delen. Dit is net als bij zelfregulering als het trainen van een spier. Sommige dagen zul je spierpijn hebben of het gevoel hebben niet vooruit te komen…. Maar wanneer je volhoudt en doorzet kun je ver komen. Misschien kom je er in het proces achter dat je geen bodybuilder zult worden, dit geeft de client een belangrijk inzicht op zichzelf en wat hij/zij nodig heeft om het wél te kunnen.

Onze visie - Lorem Ipsum - Regie

Perspectief

Bij het nemen van beslissingen is er altijd een weegschaal. Iedere beslissing heeft een effect. Onderdeel van coachen is het inschatten en inzien van deze effecten en ze in een perspectief plaatsen. Klinkt ingewikkeld…. Maar het is naar ieder niveau te vertalen. Als je je was niet doet heb je tijd om te ontspannen maar heb je maandag stress omdat je favoriete shirt niet schoon is.

Perspectief is ook een beeld maken van je toekomst en inschatten wat je mogelijkheden en kansen zijn. Waar wordt je gelukkig van en wat heb je daarbij nodig. Wat gebeurd er met dat beeld als er een verandering plaats vindt. We proberen jouw wereld in verschillende perspectieven in beeld te brengen. Wanneer je leert vanuit verschillende hoeken naar je problemen, emoties en/of verleden te kijken, kun je het beter losmaken van je ‘oer gevoelens’; boosheid, frustratie en verdriet. Deze ‘oer emoties’ zijn vaak; sterk, oncontroleerbaar en irrationeel. Dit proces is voor de cliënt visueel heel makkelijk te doorlopen. Empathie ligt namelijk aan de basis van dit proces. Iedereen die wel eens een traantje heeft weg gepinkt bij een verdrietige film of hard heeft gelachen om de grappen van een ander kan dit uitvoeren.

Onze visie - Lorem Ipsum - Perspectief